Η σάλτσα Μπεσαμέλ (bechamel) είναι μία από τις πέντε βασικές σάλτσες. Ανήκει στην κατηγορία ζεστές σάλτσες, παρασκευάζεται φτιάχνοντας πρώτα ένα ρου και προσθέτοντας στη συνέχεια γάλα χλιαρό. Τα μόνα μπαχαρικά που βάζουμε είναι αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Θα πρέπει να προσέξουμε το γάλα να είναι χλιαρό (αν είναι κρύο θα σβολιάσει η σάλτσα). Επίσης το βράσιμο της σάλτσας να γίνεται σε χαμηλή φωτιά δίνοντάς της χρόνο ώστε να γίνει πυκνόρευστη και λεία.
Περισσότερες πληροφορίες για τη σάλτσα μπεσαμέλ, εδώ.
Comments are closed.