Μπενιέ με ντυξέλ μανιταριών και άρωμα τρούφας

Μπενιέ με ντυξέλ μανιταριών και άρωμα τρούφας

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα μπενιέ με ντυξέλ μανιταριών και άρωμα τρούφας!!

Τι είναι όμως τα μπενιέ;

Τα μπενιέ είναι ένα ορεκτικό ιδιαίτερο και λιγότερο γνωστό στη χώρα μας. Αν επιχειρήσουμε να το μεταφράσουμε μαγειρικά στην γλώσσα μας θα λέγαμε πως φτιάχνουμε αλμυρούς λουκουμάδες. Αυτό βέβαια μόνο για την διαδικασία τηγανίσματος ισχύει καθώς το μείγμα είναι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό των λουκουμάδων.

Δείτε εδώ συνταγή για αφράτους λουκουμάδες

Το μείγμα που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπενιέ είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό των νιόκι Παριζιέν. Από κει και έπειτα επιλέγουμε τι θα προσθέσουμε μέσα στη ζύμη ώστε να της δώσουμε μία ξεχωριστή γεύση.

Εμείς σήμερα επιλέξαμε να δώσουμε μία δυνατή γεύση που θα χαρακτηρίσει τα μπενιέ μας. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ντυξέλ μανιταριών αρωματισμένο με λάδι τρούφας.

Τι εννοούμε με τον όρο ντυξέλ;

Όταν μιλάμε για ντυξέλ μιλάμε κατά κύριο λόγο για μανιτάρια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει και τα έχουμε σοτάρει μαζί με κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφότου φτιάξουμε το ντυξέλ, προσθέτουμε λάδι τρούφας δίνοντας έτσι ένα υπέροχο, δυνατό άρωμα. Το ντυξέλ μανιταριών μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε βαζάκι στο ψυγείο προσθέτοντας του από πάνω λίγο λάδι.

Τα μπενιέ με ντυξέλ μανιταριών και άρωμα τρούφας είναι ένα γευστικό ορεκτικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Σχετικές Συνταγές