Μπατζίνα με κολοκύθι

Μπατζίνα με κολοκύθι

Σήμερα θα φτιάξουμε τη γνωστή σε όλους μας μπατζίνα με κολοκύθι. Η μπατζίνα με κολοκύθι είναι ένα είδος πίτας χωρίς φύλλο την οποία μπορούμε να την γευτούμε είτε ως πρώτο πιάτο ή ως πρωινό ή γενικά ως σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας.

Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να κάνουμε και με την μπατζίνα με τυρί και γιαούρτι, τη συνταγή της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Το βασικό συστατικό της μπατζίνας είναι το κολοκύθι. Τα κολοκυθάκια αποτελούνται κατά κύριο λόγο από νερό. Φανταστείτε ότι το νερό καταλαμβάνει το 95% του κολοκυθιού. Γι’ αυτό το λόγο προτού τα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να τους αφαιρέσουμε αρκετό νερό. Αυτό γίνεται με την προσθήκη αλατιού. Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα στύβουμε με τα χέρια μας διώχνοντας έτσι το νερό.

Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η φέτα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά σε συνδυασμό με τη φέτα όπως γραβιέρα, κρέμα τυριού και κεφαλογραβιέρα.

Όλα τα υλικά θα τα βάλουμε σε μία μπασίνα και θα τα ανακατέψουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Το αλεύρι που χρησιμοποιήσαμε σήμερα είναι το κίτρινο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης και αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα η μπατζίνα κολοκύθι θα πρέπει να είναι λεπτή. Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36 εκατοστών.

Σχετικές Συνταγές