Μπαλοτίνα ψαριού με πράσινη μπεσαμέλ

Μπαλοτίνα ψαριού με πράσινη μπεσαμέλ

Δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μπαλοτίνα ψαριού με πράσινη μπεσαμέλ και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Ξεκινώντας από το γευστικό κομμάτι μπορώ να σας πω ότι δεν αμφέβαλα ποτέ. Γνωρίζοντας πως θα μαγείρευα ένα ψάρι με τη μέθοδο ποσέ και θα το συνδύαζα με μία μπεσαμέλ, ήμουν σίγουρος για το γευστικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως που ήθελα να δω ήταν το πόσο θα επηρέαζε γευστικά το σπανάκι την μπεσαμέλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλεις να έχεις μία έντονη σε γεύση σάλτσα ή οποία θα σκεπάζει το βασικό σου υλικό που στην προκειμένη περίπτωση εδώ είναι το ψάρι. Πράγματι η σάλτσα βοήθησε ώστε να απογειωθεί το βασικό υλικό παίζοντας έναν πιο δευτερεύον ρόλο.

Το δεύτερο ενδιαφέρον συμπέρασμα ήταν ο χρωματισμός της σάλτσας. Πραγματικά μοιάζει σαν ψεύτικο, σας το εγγυώμαι όμως πως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί ίχνος έτοιμου χρώματος.

Βέβαια για να πετύχουμε αυτό το πράσινο χρώμα θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά κάποιους κανόνες. Είναι πολύ σημαντικό το ζεμάτισμα που θα κάνουμε στο σπανάκι, το πόσο χρόνο θα το ζεματίσουμε και πως θα το κρυώσουμε στη συνέχεια.

Τον τρόπο χρήσης για το ζεμάτισμα του σπανακιού αλλά και τη συνταγή για μία πράσινη μπεσαμέλ, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Το ψάρι που χρησιμοποιούμε για την μπαλοτίνα ψαριού με πράσινη μπεσαμέλ είναι η γλώσσα. Ως γαρνιτούρα έχουμε χρησιμοποιήσει πατάτες τηγανιτές και ένα τουίγ χρωματισμένο από παντζάρι.

Σχετικές Συνταγές