Μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα βελουτέ εστραγκόν

Μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα βελουτέ εστραγκόν

Σήμερα έχουμε ένα ιδιαίτερο πιάτο για εσάς, μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα βελουτέ εστραγκόν!!!

Πάμε να εξηγήσουμε βήμα-βήμα τη συνταγή.

Αρχικά τι εννοούμε με τον όρο μπαλοτίνα; Η μπαλοτίνα είναι ένας γαλλικός μαγειρικός όρος. Παρασκευάζεται συνήθως από φιλέτο πουλερικού αλλά μπορεί να τη δούμε και με φιλέτο μόσχου ή χοιρινού ή ψαριού. Η ιδιαιτερότητα της μπαλοτίνας είναι αρχικά το τύλιγμά της με μεμβράνη, στη συνέχεια έχουμε το σχήμα της το οποίο είναι μακρόστενο και στρογγυλό και τέλος η μέθοδος μαγειρέματος που χρησιμοποιείται.

Προτού τυλίξουμε την μπαλοτίνα με μεμβράνη θα πρέπει να έχουμε ένα κομμάτι από κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο) ή ψάρι. Το ανοίγουμε τόσο ώστε να είναι λεπτό με σκοπό να προσθέσουμε γέμιση μέσα. Στη συνέχεια το τυλίγουμε σφιχτά και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Προσέχουμε να τυλιχθεί καλά χωρίς να έχει αέρα στο εσωτερικό της. Το σχήμα που θα δώσουμε έχει σχέση με το κομμάτι που θα τυλίξουμε. Συνήθως είναι μακρόστενο και στρογγυλό. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το ποσάρισμα και στη συνέχεια το σοτάρισμα. Επιλέγουμε τη μέθοδο ποσέ επειδή θέλουμε να παραμείνει ζουμερή η μπαλοτίνα κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη και περνάμε τη μπαλοτίνα από ένα τηγάνι με σκοπό να τη σοτάρουμε δίνοντάς της έτσι ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Η σάλτσα βελουτέ είναι μία σάλτσα που προέρχεται από ζωμό κοτόπουλου και ρου. Το εστραγκόν το προσθέτουμε για να μας δώσει γεύση με το ιδιαίτερο άρωμά του.

Η μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα βελουτέ εστραγκόν θα σας μείνει αξέχαστη για την ισορροπημένη γεύση της και την λεπτότητά της σάλτσας.

Σχετικές Συνταγές