Μπαλοτίνα κοτόπουλου με λαχανικά

Μπαλοτίνα κοτόπουλου με λαχανικά

Η πρότασή μας είναι μία επιλογή για βραδινό φαγητό. Θα φτιάξουμε μπαλοτίνα κοτόπουλου με λαχανικά και θα το συνδυάσουμε με μία σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ πατάτας. Η μπαλοτίνα είναι στην ουσία ένα ρολό στο οποίο έχουμε κάποια γέμιση όπως λαχανικά ή κιμά ή γενικά κάποια άλλη γέμιση.

Επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος κοτόπουλου για την μπαλοτίνα μας και να το γεμίσουμε με πιπεριές τριών χρωμάτων και κρεμμύδι. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι αρχικά να πάρουμε ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο και να το ανοίξουμε με το μαχαίρι. Σκοπός μας είναι να γίνει λεπτό και πιο πλατύ. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να τοποθετήσουμε το μαχαίρι οριζοντίως στο μέσον του κοτόπουλου και με προσεκτικές κινήσεις να το ανοίξουμε ώστε να γίνει πιο πλατύ. Ίσως χρειαστεί να το χτυπήσουμε και με τον μπάτη ώστε να γίνει πιο λεπτό.

Το επόμενο βήμα μας είναι να γεμίσουμε το στήθος κοτόπουλου με τα λαχανικά. Όπως είπαμε θα χρησιμοποιήσουμε τριών χρωμάτων πιπεριές και κρεμμύδι. Τις πιπεριές τις κόβουμε ζουλιέν και το κρεμμύδι εμινσέ.

Αφότου τυλίξουμε το στήθος κοτόπουλου, στη συνέχεια θα το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές του. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο.

Την μπαλοτίνα κοτόπουλου με λαχανικά θα την συνοδεύσουμε με σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ πατάτας.

Σχετικές Συνταγές