Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα με ελιές και χοιρινό καπνιστό μπρινουάζ

Μπακαλιάρος με ελιές, ντομάτα και χοιρινό καπνιστό μπρινουάζ

Μπακαλιάρος με ελιές, ντομάτα και χοιρινό καπνιστό μπρινουάζ έχει το μενού σήμερα!!

Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που μαγειρικά το αξιοποιούμε κυρίως τηγανιτό, στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. Εμείς σήμερα επιλέξαμε να κάνουμε ένα συνδυασμό τηγανιού και κατσαρόλας.

Πως το πραγματοποιούμε αυτό και ποια βήματα ακολουθούμε για τη συνταγή θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Αρχικά παίρνουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου και αφαιρούμε προσεχτικά όλα τα κόκκαλα. Λόγω του ότι θα τον μαγειρέψουμε και θα τον σερβίρουμε μέσα σε σάλτσα είναι προτιμότερο να έχουν αφαιρεθεί όλα τα κόκκαλα του. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε μερίδες των 200 γραμμαρίων.

Επιλέγουμε να δώσουμε μία έντονη γεύση στο όλο φαγητό προσθέτοντας στη συνταγή χοιρινό καπνιστό. Αυτό που θέλουμε είναι να επηρεάσει τη γεύση αλλά να μην την χαρακτηρίσει καθώς το βασικό υλικό είναι ο μπακαλιάρος.

Το καπνιστό χοιρινό το κόβουμε μπρινουάζ.

Βέβαια εκτός από το καπνιστό χοιρινό έχουμε στη συνταγή μας και άλλα ”δυνατά” υλικά όπως το τσίλι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρότερο βαθμό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η διαχείριση των υλικών θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε ροδέλες ενώ με τα σκόρδα, τα μισά τα ψιλοκόβουμε ή τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα ώστε να τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με σκοπό να το αρωματίσουμε και στη συνέχεια να τηγανίσουμε εκεί τον μπακαλιάρο.

Ντομάτες, ανάλογα την εποχή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε φρέσκες είτε κονκασέ κονσέρβα. Οι ελιές που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι χωρίς κουκούτσι. Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμες πολύ καλές ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες ροδέλα.

Τον μπακαλιάρο αρχικά τον τηγανίζουμε και στη συνέχεια τον βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την σάλτσα.

Ο μπακαλιάρος με ελιές, ντομάτα και χοιρινό καπνιστό μπρινουάζ είναι μία τέλεια γευστική πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι.

Σχετικές Συνταγές