Μπάμιες

Μπάμιες

Η σημερινή μας πρόταση είναι οι λαδερές μπάμιες. Ένα καλοκαιρινό φαγητό που μπορούμε να το έχουμε στο πιάτο μας όλο το χρόνο αν το προμηθευτούμε σε κατεψυγμένη μορφή.

Συνδυάζονται υπέροχα μαγειρεμένες με κοτόπουλο

Επίσης ταιριάζει τέλεια την περίοδο της νηστείας όπως και τα φασολάκια, ο αρακάς και πολλά άλλα λαδερά φαγητά.

Όπως αναφέραμε παραπάνω σημέρα θα χρησιμοποιήσουμε μπάμιες κατεψυγμένες. Αν όμως βρείτε (τους καλοκαιρινούς μήνες) φρέσκιες μπάμιες μη διστάσετε να τις πάρετε. Βέβαια χρειάζονται άλλον χειρισμό.

Αρχικά κόβουμε το κοτσάνι τους και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με ξύδι και πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να βγάλουν τη γλίτσα τους, στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Η διαδικασία μαγειρέματος παραμένει η ίδια με αυτή των κατεψυγμένων.

Για να μαγειρέψουμε μπάμιες έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να ξεκινήσουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και να το ολοκληρώσουμε εκεί ή να το βάλουμε στο φούρνο και να το αφήσουμε να σιγομαγειρευτή εκεί. Η επιλογή του φούρνου είναι πιο ασφαλής διότι το φαγητό δεν ανακατεύεται οπότε δεν κινδυνεύουν οι μπάμιες να διαλυθούν.

Το αρωματικό βότανο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο μαϊντανός. Ταιριάζει τέλεια με τις μπάμιες. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα μυρωδικά αυτά είναι καλό να μπαίνουν στο τελείωμα του φαγητού ώστε να μην χάνουν το χρώμα τους και να αφήνουν ζωντανό το χαρακτηριστικό τους άρωμα.

Σχετικές Συνταγές