Μουσακάς θαλασσινών

Μουσακάς θαλασσινών

Η πρόταση μας σήμερα είναι μουσακάς θαλασσινών!! Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορους τρόπους για να παρασκευάσουμε ένα μουσακά. Εκτός από τον παραδοσιακό μουσακά ο οποίος φτιάχνεται μόνο με μελιτζάνες, θα δούμε επίσης μουσακά με πατάτες και μελιτζάνα, με κολοκυθάκια και με μια ποικιλία από κιμάδες. Άλλες φορές με μοσχαρίσιο κιμά, άλλες με κοτόπουλο και ορισμένες φορές με ένα συνδυασμό και των δύο κιμάδων.

Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακό μουσακά εδώ

Σήμερα λοιπόν εμείς θα πρωτοτυπήσουμε. Αρχικά θα φτιάξουμε μουσακά με ένα συνδυασμό από θαλασσινά. Θα χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, καλαμαράκια, σουπιές και καραβίδες. Όλα αυτά μαζί με αρωματικά λαχανικά όπως το φρέσκο κρεμμύδι και το φινόκιο. Εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε και άλλα θαλασσινά όπως καβούρι, θράψαλο, κ.λ.π.

Το δεύτερο διαφορετικό στοιχείο είναι η μπεσαμέλ. Θα φτιάξουμε μία μπεσαμέλ πιο εύκολη και πιο γρήγορη σε χρόνο παρασκευής. Θα ανακατέψουμε γιαούρτι στραγγιστό μαζί με αυγά και παρμεζάνα. Θα προσθέσουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Δεν χρειάζεται φωτιά, μόνο μία μπασίνα και ένα φουέ. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και είναι έτοιμη.

Εκτός από τις πατάτες που χρειάζονται τηγάνισμα, τα υπόλοιπα (μελιτζάνες και κολοκυθάκια) μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο ή στη σχάρα.

Ακολουθήστε τη συνταγή και ο μουσακάς θαλασσινών θα σας συναρπάσει με την ιδιαίτερη γεύση του.

Σχετικές Συνταγές