Μοσχαρίσιο συκώτι με Τεντούρα και πατάτες σκαστές

Μοσχαρίσιο συκώτι με Τεντούρα και πατάτες σκαστές

Μοσχαρίσιο συκώτι με Τεντούρα και πατάτες σκαστές. Όπως θα έχετε καταλάβει, το συγκεκριμένο κρέας είναι από τα αγαπημένα μας εδώ στο cookfood.gr. Πόσο μάλλον όταν το συνδυάζουμε με ένα από τα καλύτερα Ελληνικά ηδύποτα!

Για το συκώτι, τα έχουμε πει και άλλη φορά (βλέπε εδώ) αλλά επιγραμματικά, θα αναφέρουμε ξανά κάποιες βασικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

  1. Το συκώτι μας πρέπει να είναι ολόφρεσκο.
  2. Πρέπει να έχει καθαριστεί καλά. Πρέπει να αφαιρέσουμε προσεκτικά τις ίνες του πριν το δουλέψουμε. Αυτό φυσικά, μπορούμε να το ζητήσουμε και από τον χασάπη μας να το κάνει.
  3. Το μούλιασμα του (καλό θα ήταν να γίνει αποβραδίς) σε γάλα. Το γάλα βοηθάει στην απομάκρυνση μεγάλου μέρους της χαρακτηριστικής μυρωδιάς του συκωτιού. Επίσης μαλακώνει τους εσωτερικούς ιστούς, κάνοντας το κρέας πιο τρυφερό και ζουμερό. Αφότου το βγάλουμε από την «μαρινάδα», πρέπει να το ξεπλύνουμε, να το στεγνώσουμε καλά και έπειτα να το προετοιμάσουμε.
  4. Δεν πρέπει ποτέ να παραψήνουμε το συκώτι καθώς θα σκληρύνει και θα στεγνώσει. Το μοσχάρι είναι σχετικά ασφαλές κρέας, οπότε μια ιδανική θερμοκρασία ψησίματος είναι οι 60-65ºC στο κέντρο του κομματιού (τελικά, διαβάζοντας, καταλαβαίνουμε ότι ένα θερμόμετρο είναι απαραίτητο εργαλείο σε μια κουζίνα).

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συνταγή μοσχαρίσιο συκώτι με Τεντούρα και πατάτες σκαστές είναι το ότι συνδυάζει πολλές μεθόδους μαγειρέματος! Το μαγείρεμα του συκωτιού στην συγκεκριμένη συνταγή, γίνεται πρώτα με την μέθοδο pan frying και έπειτα το σιγοβράζουμε (simmering) με το κρασί.

Τις πατάπες, από την άλλη, πρώτα τις ψήνουμε στον φούρνο και έπειτα χρησιμοποιούμε την μέθοδο broiling. Δύο μεθόδοι που ναι μεν γίνονται στον φούρνο αλλά εκτελούνται σε διαφορετική θερμοκρασία!

 

Σχετικές Συνταγές