Μοσχαρίσιο σνίτσελ παναρισμένο σε σπασμένο φιστίκι

Μοσχαρίσιο σνίτσελ παναρισμένο σε σπασμένο φιστίκι

Μία εύκολη, γρήγορη και άκρως γευστική συνταγή είναι το μοσχαρίσιο σνίτσελ παναρισμένο σε σπασμένο φιστίκι.

Οι πιο συνηθισμένες πανέ συνταγές είναι αυτές που περιέχουν αλεύρι-αυγό-γαλέτα. Άλλωστε εδώ στο cookfood σας έχουμε παρουσιάσει αρκετές τέτοιες συνταγές όπως το σνίτσελ Βιεννουά, το μοσχαρίσιο σνίτσελ και το κόρντον μπλού. Σήμερα αυτό που θα σας παρουσιάσουμε έχει τα στοιχεία του πανέ καθώς θα χρησιμοποιήσουμε και αυγό και αλεύρι με τη διαφορά όμως πως εδώ αντί για γαλέτα θα βάλουμε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Η διαδικασία παναρίσματος έχει ως εξής. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαρίσιο σνίτσελ και εν συνεχεία το περνάμε από αλεύρι, αυγό και φιστίκι Αιγίνης. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι, το φιστίκι να είναι λεπτοτριμμένο. Πολύ μεγάλα κομμάτια φιστικιού δεν μας εξυπηρετούν. Προσπαθήστε να αλευρώσετε καλά όλο το σνίτσελ και στη συνέχεια περάστε το από το αυγό προσέχοντας να καλύψει όλο το αλεύρι. Στραγγίστε ελαφρά το σνίτσελ από το αυγό και προσθέστε το μέσα στο τριμμένο φιστίκι. Πανάρετε το καλά και αφήστε το μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζοντας το από το ψυγείο ξαναπανάρουμε αλλά αυτή τη φόρα το περνάμε μόνο από αυγό και φιστίκι. Το διπλοπανάρισμα μας δίνει ένα πιο συμπαγές αποτέλεσμα.

Το τηγανίζεται προσέχοντας τους χρόνους ψησίματος ώστε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και βέβαια να μην μας καεί. Δώστε του ιδιαίτερη προσοχή καθώς όταν τηγανίζεται καίγονται σχετικά γρήγορα τα φιστίκια.

Το μοσχαρίσιο σνίτσελ παναρισμένο σε σπασμένο φιστίκι είναι μία άκρως εντυπωσιακή πρόταση για το μεσημεριανό σας.

Σχετικές Συνταγές