Μοσχαρίσιο σνίτσελ πανέ

Μοσχαρίσιο σνίτσελ πανέ

Για να κάνουμε μοσχαρίσιο σνίτσελ πανέ θα χρειαστούμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το μοσχάρι. Αυτό είναι το κιλότο το οποίο θα πρέπει να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας, να μας το κόψει σε πλατιές και λεπτές φέτες.

Τα σνίτσελ είναι δημοφιλή στη Γερμανία και στην Αυστρία. Άλλωστε τα αυθεντικά σνίτσελ Βιενουά γίνονται με μοσχάρι και όχι με χοιρινό ή κοτόπουλο. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες αλλά και συνταγή για το Σνίτσελ Βιενουά (Wiener schnitzel) πατήστε εδώ.

Πολύ σημαντικό είναι πριν πανάρουμε το κρέας μας να το περάσουμε από τη μηχανή του σνίτσελ ή αλλιώς τρυφεροποιητή. Όπως καταλαβαίνουμε και από την ονομασία του μηχανήματος, η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται για να γίνει το κρέας μας πιο μαλακό και πιο τρυφερό.

Παρόλο που κάποτε το σνίτσελ το έτρωγαν σκέτο, πλέον όταν μιλάμε για σνίτσελ γνωρίζουμε πως γίνεται με την τεχνική πανέ.

Το βασικό πανάρισμα γίνεται με αλεύρι-αυγό-γαλέτα. Από εκεί και έπειτα μπορούμε να βάλουμε στο αυγό γάλα ή κρέμα γάλακτος ενώ μπορούμε να επιλέξουμε γαλέτα ή ψωμί για το τελευταίο στρώμα παναρίσματος. Εμείς σήμερα το φτιάξουμε μοσχαρίσιο σνίτσελ πανέ παραδοσιακά, με ψωμί τριμμένο. Σημαντική λεπτομέρεια για να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αποτελεσματικό πανάρισμα είναι το ψωμί να είναι μπαγιάτικο. Αν το ψωμί είναι φρέσκο καθώς το τρίβουμε θα κολλάει και θα δημιουργούνται μικρά ζυμαράκια. Αυτά τα ζυμαράκια θα μας δυσκολέψουν κατά τη διαδικασία του παναρίσματος. Όταν το ψωμί είναι μπαγιάτικο, το τρίμμα που δημιουργείται είναι το ιδανικό για το σκοπό που το θέλουμε.

 

Σχετικές Συνταγές