Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σκιουφιχτά

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σκιουφιχτά

Ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σκιουφιχτά ζυμαρικά είναι το κατάλληλο φαγητό για το Κυριακάτικο σας τραπέζι.

Ο σιδηρόδρομος είναι ένα κρέας με κόκκαλο το οποίο βρίσκεται στα επτά πρώτα πλευρά του θώρακα του μοσχαριού. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε είτε ολόκληρο είτε κομμένο. Στη σημερινή συνταγή θα το ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας κομμένο.

Ο σιδηρόδρομος μαγειρεύεται σε υγρή θερμότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τον μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα και στο φούρνο με αρκετά υγρά. Ο χρόνος βρασμού κυμαίνεται από 2 έως 3 ώρες ανάλογα τα κομμάτια του κρέατος.

Αφότου βράσει το κρέας προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τα σκιουφιχτά και τα αφήνουμε να βράσουν στο φούρνο. Κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στο φούρνο τα ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν.

Τα σκιουφιχτά είναι ζυμαρικά από την Κρήτη. Οι νοικοκυρές της Κρήτης τα φτιάχνουν με παραδοσιακό τρόπο. Καθώς τα στρίβουν, κάνουν μία τρύπα στη μέση με σκοπό να εισχωρήσει η σάλτσα μέσα και να γίνουν ακόμα πιο γευστκά.

Το κρεμμύδι και το καρότο που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε. Το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε για το σβήσιμο είναι κόκκινο ξηρό. Μπορείτε αν θέλετε να το αντικαταστήσετε και με λευκό ξηρό.

Ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σκιουφιχτά ζυμαρικά είναι ένα πιάτο που θα σας εκπλήξει.

Σχετικές Συνταγές