Μοσχαρίσια σκαλοπίνια γεμιστά με ψίχα ψωμιού και μυρωδικά

Μοσχαρίσια σκαλοπίνια γεμιστά με ψίχα ψωμιού

Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι ιδιαίτερη!! Θα φτιάξουμε μοσχαρίσια σκαλοπίνια γεμιστά με ψίχα ψωμιού!! Η διαδικασία για να τα φτιάξουμε είναι σχετικά εύκολη.

Το κομμάτι κρέατος που επιλέγουμε είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο. Θέλουμε ένα κομμάτι το οποίο να μπορούμε να το ψήσουμε γρήγορα και συνάμα να είναι μαλακό. Το μοσχαρίσιο φιλέτο μας δίνει αυτή τη δυνατότητα με την προϋπόθεση όμως πως θα πρέπει να προσέξουμε το ψήσιμο του καθώς αν το παραψήσουμε θα σκληρύνει αρκετά. Για να δημιουργήσουμε σκαλοπίνια θα πρέπει να κόψουμε το φιλέτο με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια με τον μπάτη θα το χτυπήσουμε ώστε να γίνει πιο λεπτό.

Για την γέμιση έχουμε επιλέξει να σοτάρουμε μανιτάρια μαζί με κρεμμύδι και σκόρδο. Αφότου τα σοτάρουμε θα τους προσθέσουμε τριμμένη ψίχα ψωμιού. Η ποσότητα της ψίχας είναι τόση ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα. Η υφή του μείγματος θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να το πλάθουμε στο χέρι.

Αφότου ετοιμάσουμε τη γέμιση την τοποθετούμε στα σκαλοπίνια. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κομματιού και κλείνουμε το κάθε σκαλοπίνι απ’ όλες τις πλευρές (σαν φάκελο). Με έναν σπάγκο ή με μία οδοντογλυφίδα δένουμε τα σκαλοπίνια ώστε να μην ανοίξουν κατά το σοτάρισμα.

Τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια γεμιστά με ψίχα ψωμιού είναι ένα διαφορετικό κυρίως πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας. Τα συνοδεύουμε συνήθως με σοτέ λαχανικά ή με κάποια παρασκευή πατάτας (πουρέ, τηγανιτή, κ.α.).

Σχετικές Συνταγές