Μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ με μανιτάρια

Μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ με μανιτάρια

Η μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ με μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση και υφή πιάτο. Παρόλο που πολύ δεν γνωρίζουν ότι τρώγεται η ουρά, όσοι το ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά πόσο νόστιμη είναι.

Η μοσχαρίσια ουρά έχει χαρακτηρίσει ένα σπουδαίο και διαχρονικό πιάτο, την σούπα oxtail.

Η ουρά του μοσχαριού μαγειρεύεται αργά ώστε το κρέας να μπορέσει να αποδώσει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του. Το κομμάτο αυτό του ζώου έχει καλή αναλογία κρέατος και λίπους.

Η μέθοδος μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι το μπραιζέ. Η μοσχαρίσια ουρά είναι κατάλληλη για βραστό, κοκκινιστό, στιφάδο και γιουβέτσι.

Η διαδικασία που κάνουμε καθώς επιλέγουμε τη μέθοδο μπραιζέ είναι αρχικά να σοτάρουμε το κρέας σε μία πλατιά κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που περιέχει η συνταγή και τέλος προσθέτουμε το υγρό στοιχείο. Το υγρό στοιχείο μπορεί να είναι είτε νερό ή κάποιος ζωμός. Συνήθως χρησιμοποιούμε ζωμό μόσχου λευκό. Στη μέθοδο μπραιζέ το υγρό στοιχείο το βάζουμε μέχρι τα 2/3 του κρέατος (δεν τα σκεπάζουμε). Στη συνέχεια αφήνουμε να πάρει μία βράση πάνω στην εστία και μόλις γίνει αυτό κλείνουμε με καπάκι και τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για 2 με 3 ώρες γυρίζοντας ανά διαστήματα τα κομμάτια του κρέατος. Μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό βλέπουμε αν η σάλτσα είναι δεμένη. Αν όχι, δένουμε με κάποια μέθοδο λιαιζόν, συνήθως χρησιμοποιούμε το beurre manie.

Η μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ με μανιτάρια είναι ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!!!

 

 

 

Σχετικές Συνταγές