Μοσχαράκι χουνκιάρ

Μοσχαράκι χουνκιάρ

Σήμερα θα φτιάξουμε μοσχαράκι χουνκιάρ και σας διαβεβαιώνουμε ότι το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Για να έχουμε ένα πετυχημένο μοσχαράκι χουνκιάρ χρειαζόμαστε ένα καλομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχάρι και ένα γευστικό πουρέ μελιτζάνας με μία ισορροπημένη καπνιστή γεύση.

Επιλέγουμε χτένι μοσχαρίσιο και το μαγειρεύουμε όπως θα μαγειρεύαμε ένα κοινό κοκκινιστό μοσχάρι. Η κανέλα και οι κόκκοι μπαχάρι είναι μπαχαρικά που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα χουνκιάρ.

Για τον πουρέ μελιτζάνας θα πρέπει πρώτα να κάψουμε τις μελιτζάνες ώστε να πάρουν μία καπνιστή γεύση. Το ψήσιμο σε κάρβουνο είναι το ιδανικό για αυτή τη δουλειά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε ένα γκαζάκι θα μπορούσε να μας δώσει αυτή τη γεύση. Αν χρησιμοποιήσετε γκαζάκι στο σπίτι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για τυχόν πυρκαγιά (να μην το χρησιμοποιείτε κάτω από απορροφητήρα με υαλοβάμβακα ή κοντά σε κουρτίνες και ξύλινα ντουλάπια. Αφότου ψήσουμε την μελιτζάνα στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη ώστε να την προσθέσουμε στη μπεσαμέλ.

Ένα μοσχαράκι χουνκιάρ σερβίρεται με τον πουρέ μελιτζάνας και την κόκκινη σάλτσα από το κοκκινιστό. Εμείς, όλα αυτά τα βάλαμε σε ένα τσέρκι, προσθέσαμε και λίγη μπεσαμέλ από πάνω και γκρατινάραμε στο φούρνο. Το συνδυάσαμε επίσης με λάδι μαϊντανού και πουρέ γλυκοπατάτας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Σχετικές Συνταγές