Το Μοσχαράκι Μπουργκινιόν είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Βουργουνδίας. Πρώτος την κατέγραψε ο Εσκοφιέ στο βιβλίο του στις αρχές του 20° αιώνα.
Η Τζούλια Τσάιλντ, το 1961, έγραψε πιο αναλυτικά τη συνταγή
Είναι μία συνταγή αρκετά δύσκολη και αυτό γιατί περιλαμβάνει αρκετά στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί. Αν όμως ακολουθήσετε τη συντάγη με βάση τις οδηγίες που σας δίνονται τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Θέλει το χρόνο του όμως το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο και την αναμονή.
Το φαγητό ξεκινάει με το σοτάρισμα του κρέατος, στη συνέχεια προσθέτουμε τη μιρεπουά, το μπουκέ γαρνί και τα υπόλοιπα υλικά.
Αφότου πάρει την πρώτη βράση, το φαγητό μπαίνει με καπάκι στο φούρνο και σιγομαγειρεύετε για 3 ώρες περίπου.
Το σοτάρισμα των μανιταριών και του μπέικον θα πρέπει να γίνουν ξεχωριστά, δηλαδή το κάθε υλικό μόνο του.
Τα κρεμμύδια στιφάδο, θα πρέπει και αυτά να σοταριστούν και να μαγειρευτούν μόνα τους.
Αφότου βράσει το φαγητό, θα ενώσουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Το τελικό αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι ένα γευστικό φαγητό, με σκούρα σάλτσα και πολλών διαφορετικών ειδών ενσωματωμένα υλικά.
Το μοσχαράκι μπουργκινιόν είναι ένα φαγητό με έντονο στοιχείο το κρασί της Βουργουνδίας.
Αξίζει να το δοκιμάσετε και την επόμενη ημέρα. Θα παρατηρήσετε ότι είναι ακόμα πιο νόστιμο.
Comments are closed.