Μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια

Μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια

Μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός που θα αφήσει στον ουρανίσκο μας μία γλυκιά επίγευση.

Το κομμάτι του μόσχου που επιλέγουμε για το σημερινό μας φαγητό είναι το χτένι. Το μοσχαρίσιο χτένι  ή αλλιώς ο υπακάνθιος τένοντας είναι το πιο τρυφερό μέρος της σπάλας. Περιέχει μία λεπτή στρώση με αρκετό κολλαγόνο στο εσωτερικό του που το κάνει ιδιαίτερα μαλακό. Το χτένι με σιγανό μαγείρεμα θα δώσει μία πυκνή και όμορφα δεμένη σάλτσα.

Επιλέγουμε την κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε το μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια!! Τα αποξηραμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και οι παπάγιες. Θα τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια και θα τα προσθέσουμε στο φαγητό το τελευταίο μισάωρο. Αν κάποιο από τα αποξηραμένα φρούτα δεν σας αρέσει μπορείτε να το αφαιρέσετε όπως επίσης μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο άλλο της αρεσκείας σας.

Μανιτάρια θα επιλέξουμε τα λευκά. Θα τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια και θα τα σοτάρουμε μόνα τους σε ένα τηγάνι. Θα τα προσθέσουμε στο φαγητό το τελευταίο μισάωρο μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα.

Το μοσχαράκι με αποξηραμένα φρούτα και μανιτάρια είναι μία εξαιρετική επιλογή είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό φαγητό.

Σχετικές Συνταγές