Το μοσχάρι στην κατσαρόλα με αρακά και καρότο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει θρεπτικά συστατικά και γεύσεις, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και νόστιμο πιάτο.
Το φαγητό μαγειρεύεται σε κατσαρόλα, με αργό μαγείρεμα που επιτρέπει στο μοσχάρι να γίνεται τρυφερό και στα λαχανικά να απορροφήσουν τους ζωμούς και τα αρώματα. Το συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να το φτιάξουμε είτε κόκκινο με σάλτσα ντομάτας είτε άσπρο με χυμό λεμόνι.
Το κομμάτι του μοσχαριού που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι η σπάλα ή το ποντίκι. Είναι μύες που βράζουν εύκολα και γίνονται πολύ μαλακοί και τρυφεροί. Το μοσχάρι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε ώστε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα σε όλες του τις πλευρές. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το επαναφέρουμε αφού πρώτα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Θα χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί για το ”σβήσιμο” και θα κάνουμε ρεντιξιόν.
Το υγρό που θα χρησιμοποιήσουμε για να βράσει το κρέας, είναι λευκός ζωμός μόσχου.
Τα λαχανικά που θα προσθέσουμε είναι αρακάς, καρότο και μαρούλι. Τον αρακά και το καρότο θα τα προσθέσουμε στο φαγητό 20 λεπτά προτού αυτό ολοκληρωθεί. Το μαρούλι θα το κόψουμε σε λωρίδες πάχους ενός εκατοστού και θα το προσθέσουμε στο φαγητό 5 λεπτά προτού αυτό ολοκληρωθεί.
Το μοσχάρι στην κατσαρόλα με αρακά και καρότο είναι ένα φαγητό που το συναντάμε σε πολλά Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια!!
Comments are closed.