Μοσχάρι μπραιζέ με βαλπολιτσέλα (valpolicella)

Μοσχάρι μπραιζέ με βαλπολιτσέλα (valpolicella)

Μοσχάρι μπραιζέ με βαλπολιτσέλα (valpolicella), ένα φαγητό με καθαρό στίγμα τη γεύση της σάλτσας από το καλό κρασί. Η επιλογή μας σήμερα είναι το ”valpolicella” ένα κρασί από την ομώνυμη αμπελουργική ζώνη της επαρχίας Βερόνα, στην Ιταλία, ανατολικά της Λίμνης Γκάρντα. Τα ξεχωριστά κρασιά της Valpolicella έχουν βρει εύνοια στις παγκόσμιες αγορές. Από μαλακά και προσιτά κρασιά με την ευρεία Valpolicella Denominazione di Origine Controllata (DOC) έως τα πλούσια και συμπυκνωμένα Amarone della Valpolicella Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG). Υπάρχει ένα στυλ που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Το συγκεκριμένο φαγητό συνοδεύεται εξίσου με ένα εκλεκτό κόκκινο κρασί. Όπως αναφέραμε παραπάνω και το Valpolicella αλλά και το Amarone είναι δύο κρασιά που ευχάριστα θα συνόδευαν το γεύμα μας.

Όσον αφορά τώρα το κομμάτι του κρέατος που θα επιλέξουμε είναι εξίσου και αυτό ένας σημαντικός παράγοντας. Ο λόγος είναι για να πετύχουμε το τελικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει ένα μαλακό και ζουμερό κρέας.

Το μοσχάρι μπραιζέ με βαλπολιτσέλα μαγειρεύεται με συγκεκριμένη μέθοδο.

Το μπραιζέ είναι μία μέθοδος μαγειρέματος η οποία ξεκινά από την εστία και ολοκληρώνεται στο φούρνο.  Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το σκεύος να είναι πυρίμαχο και για την συγκεκριμένη παρασκευή φαγητού να είναι βαθύ (περίπου στα 30 εκατοστά). Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε πως τα υγρά στοιχεία θα πρέπει να φτάνουν έως τα 3/4 του κρέατος.

Η μέθοδος πολτοποίησης με τα μαγειρεμένα λαχανικά ονομάζεται λιαιζόν και χρησιμοποιείται για να δώσει μία πυκνότητα στη σάλτσα.

Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε ονομάζονται μιρεπουά.

Σχετικές Συνταγές