Μοσχάρι λεμονάτο

Μοσχάρι λεμονάτο

Το μοσχάρι λεμονάτο είναι μία ωραία επιλογή για το μεσημεριανό σας τραπέζι και μία πολύ καλή επιλογή για ένα εστιατόριο με μαγειρευτά φαγητά. Συνήθως το σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές. Ταιριάζει όμως και με πουρέ πατάτας ενώ κάποιοι το σερβίρουν και με μακαρόνια. Εμείς σήμερα επιλέξαμε να το σερβίρουμε με ρύζι νατύρ. Θα μπορούσαμε βέβαια να το συνοδεύσουμε και με ρύζι πιλάφι.

Ξεκινώντας από την επιλογή του κρέατος σας προτείνουμε να πείτε στον κρεοπώλη να σας δώσει ένα καλό και ”βραστερό” κομμάτι. Ποιο μπορεί να είναι αυτό; Ένα καλό κομμάτι για μοσχάρι λεμονάτο είναι το ”κιλότο”. Καθώς βράζει, γίνεται μαλακό. Αν σας αρέσει το ζελεδάκι στο κρέας, σας προτείνουμε να πάρετε ”ποντίκι”. Επίσης μία καλή επιλογή είναι και η ”σπάλα” με το αποτέλεσμα όμως να είναι λιγότερο τρυφερό σε σχέση με τα άλλα δύο.

Το καρότο και το κρεμμύδι τα βάζουμε στο φαγητό μόνο για να δώσουν το άρωμά τους και στο τέλος τα αφαιρούμε. Βέβαια αν θέλετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό πολτοποιώντας τα.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα θα πρέπει αφότου βράσει το κρέας στην κατσαρόλα, να κρατήσουμε το ζωμό που θα έχει δημιουργηθεί. Σε μία άλλη κατσαρόλα κάνουμε ένα ρου και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό. Παρατηρούμε ότι η σάλτσα αρχίζει και δένει. Προσθέτουμε χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Αφότου ολοκληρώσουμε τη σάλτσα την περνάμε από σινουά ώστε να κρατήσουμε τους σβόλους αλευριού που τυχόν να έχουν δημιουργηθεί.

Σχετικές Συνταγές