Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και λάδι μαϊντανού

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και λάδι μαϊντανού

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και λάδι μαϊντανού θα φτιάξουμε σήμερα και το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσουμε αυτούς που θα το γευτούν.

Για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα θα πρέπει η πρώτη ύλη να είναι αρίστης ποιότητας. Επιλέγουμε το χτένι του μοσχαριού το οποίο βράζει γρήγορα και είναι μαλακό καθώς το γευόμαστε. Άλλα κομμάτια μόσχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το ποντίκι, η σπάλα και το κιλότο.

Το κρέας θα το κόψουμε σε μεγάλο καρέ και θα το σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Θα το αφήσουμε να θωρακιστεί από όλες του τις πλευρές. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει ώστε να βγάλει τη γλυκάδα του.

Επιλέγουμε να σβήσουμε με λευκό κρασί. Επειδή η σάλτσα που προκύπτει είναι κόκκινη μπορείτε να σβήσετε και με ένα κόκκινο ξηρό κρασί. Αφήνουμε το κρασί να ρεντουίρει και μετά προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε τον πελτέ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και το ζωμό μόσχου. Η ποσότητα υγρού στοιχείου που ρίχνουμε είναι τόση όση να σκεπάσει το κρέας στην κατσαρόλα.

Οι μελιτζάνες που θα χρησιμοποιήσουμε είναι οι φλάσκες τις οποίες και κόβουμε σε μορφή καρέ. Τις μελιτζάνες τις ενσωματώνουμε στο φαγητό στο τέλος.

Αφότου σερβίρουμε το μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες, προσθέτουμε από πάνω το λάδι μαϊντανού. Το λάδι μαϊντανού το φτιάχνουμε ακριβώς όπως κάνουμε τη διαδικασία για το λάδι άνηθου.

Σχετικές Συνταγές