Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Η πρότασή μας έχει αναμνήσεις του παρελθόντος καθώς θα φτιάξουμε μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια!!

Το μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό καθώς συνδυάζεται υπέροχα το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι παρόμοια με αυτή του απλού κοκκινιστού. Όπως λοιπόν και στο απλό το κοκκινιστό έτσι και εδώ η επιλογή του κρέατος είναι η πιο σημαντική. Ποιο είναι το κομμάτι του μόσχου που θα ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας ώστε να το μαγειρέψουμε και να είναι μαλακό και γευστικό; Επιλέγουμε ανάμεσα σε ”ποντίκι”, σπάλα ή χτένι. Όποιο και από τα τρία και αν επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο.

Για τα κολοκυθάκια έχουμε δύο επιλογές μαγειρέματος. Η πρώτη είναι να τα κόψουμε σε μορφή καρέ και να τα τηγανίσουμε. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε σχεδόν ψήσει το κολοκυθάκι πράγμα που σημαίνει πως θα το μαγειρέψουμε λιγότερο στην κατσαρόλα. Οπότε το βάζουμε στα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος. Η δεύτερη επιλογή είναι όταν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα. Σε αυτήν την περίπτωση θα κόψουμε σε σχήμα καρέ το κολοκυθάκι και θα το προσθέτουμε στο φαγητό 30 λεπτά περίπου προτού ολοκληρώσουμε το βράσιμο του μοσχαριού.

Η σάλτσα είναι αρκετά έντονη και καθώς βράζει θα γίνεται πιο παχιά. Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια δεν χρειάζεται γαρνιτούρα καθώς το κολοκυθάκι έχει αυτόν τον ρόλο.

Σχετικές Συνταγές