Μοσχάρι καρπάτσιο

Μοσχάρι καρπάτσιο

Το μοσχάρι καρπάτσιο είναι ένα Ιταλικό πιάτο με επίκεντρο το ωμό βόειο κρέας. Είναι ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό ορεκτικό.

Για να φτιάξετε μοσχάρι καρπάτσιο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν κρεοπώλη τον οποίο εμπιστεύεστε. Αγοράστε μοσχαρίσιο φιλέτο και προτιμήστε το κεντρικό κομμάτι του φιλέτου. Το ονομάζουμε και ”καρδιά” του φιλέτου και είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του μοσχαριού.

Πείτε στον κρεοπώλη τι σκοπεύετε να κάνετε και ρωτήστε τον αν το επιλεγμένο κρέας είναι κατάλληλο για να φτιάξετε καρπάτσιο.

Στη συνέχεια και αφότου εκτελέσετε τη συνταγή αυτό που χρειάζεστε είναι ένα καλό μαχαίρι ώστε να κόψετε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες.

Το σερβίρουμε παρέα με ρόκα, flakes παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επίσης ταιριάζει υπέροχα με φράουλες, σταφύλια και ρόδια. Η σάλτσα που επιλέγουμε μπορεί να είναι είτε μία ρευστή μαγιονέζα ή σάλτσα pesto ή ένα παλαιωμένο ξύδι βαλσάμικο.

Related Recipes