Μοσχάρι αυγολέμονο με μαρούλι και αρακά

Μοσχάρι αυγολέμονο με μαρούλι και αρακά

Ένα γευστικότατο μοσχάρι αυγολέμονο με μαρούλι και αρακά είναι η πρότασή μας! Μπορούμε να το εντάξουμε στην κατηγορία φρικασέ καθώς η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η ίδια.

Το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή μας είναι σπάλα μόσχου. Το συγκεκριμένο κομμάτι μας δίνει ένα μαλακό κρέας ιδανικό για μαγείρεμα σε κατσαρόλα.

Το φρικασέ είναι μία λευκή παρασκευή φαγητού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες. Αρχικά θα πρέπει να μπλανσάρουμε το κρέας. Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να ξαφρίσουμε το κρέας και ο δεύτερος για να κλείσουμε τους πόρους του.

Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το σοτάρισμά του. Θα πρέπει να είναι ελαφρύ χωρίς να πάρει έντονο χρώμα. Ο ζωμός που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμος. Τέλος όπως όλα τα φρικασέ θα πρέπει να προσθέσουμε ένα λαχανικό. Επιλέγουμε για την συνταγή μας μαρούλι.

Για να ολοκληρώσουμε το φαγητό θα κάνουμε στο τέλος ένα αυγολέμονο. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην παρασκευή του αυγολέμονου καθώς ένας λάθος χειρισμός θα χαλάσει την εικόνα του φαγητού. Επιλέγουμε να κάνουμε αυγολέμονο με ένα ολόκληρο αυγό, χωρίς δηλαδή να το χωρίσουμε (ασπράδι – κρόκο).

Το μοσχάρι αυγολέμονο με μαρούλι και αρακά είναι ένα φαγητό το οποίο θα το σερβίρουμε σε ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!!

Σχετικές Συνταγές