Pesto Genovese

Μικρά μυστικά γιά ένα καταπράσινο pesto (pesto Genovese)

Μικρά μυστικά γιά ένα καταπράσινο pesto.

Το Pesto Genovese είναι μια άψητη κρύα σάλτσα φτιαγμένη μόνο με 7 συστατικά: Genovese βασιλικό DOP, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (από τη Ριβιέρα της βόρειας Ιταλίας), Parmigiano Reggiano (ή Grana Padano), τυρί Pecorino (Fiore Sardo), κουκουνάρι, σκόρδο και αλάτι. Γεννήθηκε στη Λιγουρία, μια όμορφη περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία. Είναι μία από τις σάλτσες που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην γειτονική Ιταλία και σήμερα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.

” Αυτή η συνταγή που σας δίνουμε είναι μία παραλλαγή της επίσημης συνταγής του Pesto ala Genovese. Η επίσημη συνταγή της Consorzio (κοινοπραξία) Pesto Genovese είναι πολύ συγκεκριμένη για το από που ακριβώς πρέπει να προέρχονται τα συστατικά.”

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να βρούμε όλα τα συστατικά της ιταλικής παράδοσης σε ξένες χώρες. Οπότε, θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο με υλικά τα οποία ο καθένας μας μπορεί να προμηθευτεί εύκολα από το Super market. Απλά αν θέλετε να φτιάξετε τη συνταγή για το Genovese πέστο που θα τρώγατε στην Ιταλία, κολλήστε σε αυτά τα συστατικά που σας δίνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που αναγράφουμε στην αρχή του άρθρου.

Κάντε λοιπόν ό, τι μπορείτε, αλλά μην προσθέσετε συστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με την αυθεντική συνταγή (το έχουμε παρατηρήσει σε πολλές συνταγές) όπως τυρί ρικότα, καρύδια, λάδι σπόρων, πράσινα φασόλια ή χυμό λεμονιού. Αυτά μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα ένα κάποιο είδος pesto, αλλά σίγουρά, δεν θα είναι το Pesto Genovese.

Η αυθεντική συνταγή Pesto Genovese παρασκευάζεται σε μαρμάρινο γουδί και γουδοχέρι. Είναι μια μακρά και κουραστική δουλειά, επομένως σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε έναν επεξεργαστή τροφίμων με μερικά κόλπα. Σε 15 λεπτά θα έχετε μία πολύ νόστιμη σάλτσα πέστο, πράσινη και λαχταριστή!

Με το Μαρμάρινο γουδί και το γουδοχέρι τα φύλλα του βασιλικού δεν σκουραίνουν. Οι χαλύβδινες λεπίδες του επεξεργαστή τροφίμων τείνουν να οξειδώνουν το βασιλικό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα πολύ σκούρο πράσινο και ελαφρώς πικρό πέστο. Αλλά με τη βοήθειά μας και τα μικρά μυστικά για ένα καταπράσινο pesto θα έχετε μία φρεσκότατη σάλτσα ακόμη και με έναν επεξεργαστή τροφίμων, το γνωστό σε όλους μας μπλέντερ (ή multi).

Εάν θέλετε περισσότερα στοιχεία για την υπέροχη σάλτσα pesto Genovese δείτε εδώ 

Related Recipes