Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Όταν ακούω μηλόπιτα, στο μυαλό μου έρχονται αρκετές διαφορετικές συνταγές.  Κάθε φορά μπαίνω στον πειρασμό να την φτιάξω με έναν διαφορετικό τρόπο. Άλλες φόρες επιλέγω να την φτιάξω σε μορφή κέικ με μία εσάνς μήλου. Κάποιες άλλες, κόβω τα μήλα καρέ, τα καραμελώνω και τα προσθέτω στο μείγμα της μηλόπιτας. Άλλες φορές, πολτοποιώ τα μήλα και τα ενσωματώνω στο μείγμα. Μην ξεχνάμε την παραδοσιακή με τα μήλα κομμένα σε ροδέλες να στολίζουν όμορφα ολόκληρο το ταψί. Επίσης η μηλόπιτα μπορεί να είναι σκεπαστή ή να είναι σε μορφή τάρτας φτιάχνοντας πρώτα μία πατ μπριζέ.

Τις περισσότερες φορές βέβαια καταλήγω στην πιο παραδοσιακή, αυτή με τις ροδέλες μήλων να φαίνονται λαχταριστές στο πάνω μέρος της. Ετσι λοιπόν, η μηλόπιτα που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι η παραδοσιακή.

Πως το επιτυγχάνουμε αυτό??

Αρχικά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους 2 με 3 εκατοστά. Μην τα κόψετε πιο λεπτά γιατί θα διαλυθούν καθώς θα ψήνονται. Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό βούτυρο ώστε να μας δώσει ωραίο άρωμα.

Επίσης, τη ζάχαρη, μπορείτε να την αυξομειώσετε ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις όσον αφορά τη γλυκάδα. Χρησιμοποιήστε σταφίδες και καρύδια. Σας το επιβεβαιώνω ταιριάζουν πολύ όπως επίσης και η σκόνη κανέλας.

Ψήστε στο φούρνο με αέρα αφήνοντάς την να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Ελέγξτε αν έχει ψηθεί, τρυπώντας με ένα μαχαίρι τη μηλόπιτα (θα πρέπει όταν το βγάλετε να είναι καθαρό, χωρίς ίχνος ζύμης).

 

Σχετικές Συνταγές