Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες, όπως κάθε Χριστούγεννα έτσι και φέτος, τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων θα συντροφεύσουν τις γιορτές μας!!!

Θα συναντήσετε πολλές και διάφορες συνταγές για μελομακάρονα. Σε κάποιες είναι πιο ”μπισκοτέ” και σε κάποιες άλλες πολύ μελωμένα.

Σε κάποια μέρη της Ελλάδος τα βρίσκουμε και γεμιστά με μπόλικο καρύδι

Πολλές συνταγές έχουν μόνο αλεύρι ενώ άλλες προσθέτουν και σιμιγδάλι. Μετά από πολλά πειράματα και πολλές αστοχίες νομίζω πως βρήκαμε την τέλεια συνταγή για μελωμένα μελομακάρονα.

Πως θα γίνει αυτό?

Αρχικά χρησιμοποιούμε και αλεύρι και σιμιγδάλι. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και το κρατάμε χλιαρό. Αφότου βγουν τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βαπτίζουμε κατευθείαν στο χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Αν θέλουμε τα μελομακάρονα μας να είναι πιο ”μπισκοτέ”, φτιάχνουμε το σιρόπι από την προηγούμενη μέρα. Όταν βγούν από το φούρνο, τα βάζουμε αμέσως στο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα.

Με όποιον τρόπο και αν επιχειρήσουμε να τα φτιάξουμε, μόλις τα αφαιρέσουμε από το σιρόπι προσθέτουμε καρύδι τριμμένο από πάνω.

Αν δεν θέλετε να βάλετε καρύδι, μπορείτε να τα πουδράρετε με καρύδα. Επίσης μπορείτε να τα βουτήξετε σε σοκολάτα κουβερτούρα. Αν επιλέξετε την επικάλυψη με σοκολάτα, σας προτείνουμε να τα φτιάξετε μπισκοτέ. Υπάρχει λιγότερο κίνδυνος να διαλυθούν.

Σχετικές Συνταγές