Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένα νόστιμο ελληνικό ορεκτικό που θα βρείτε σε κάθε τραπέζι. Σερβίρεται παραδοσιακά με κρέατα, πίτες και άλλες σαλάτες

Μελιτζανοσαλάτα

Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένα νόστιμο ελληνικό ορεκτικό που θα βρείτε σε κάθε τραπέζι.

Σερβίρεται παραδοσιακά με κρέατα, πίτες και άλλες σαλάτες. Αυτή η σαλάτα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό, αλλά είναι επίσης ένα τέλειο συστατικό για σάντουιτς ή τυλιχτό σουβλάκι (αλήθεια λέμε!). Επίσης, είναι η τέλεια side σαλάτα για το καλοκαιρινό μας bbq ή σαν γαρνιτούρα σε ψητό κρέας ή ψάρι.

Το καλοκαίρι σημαίνει σίγουρα πολλές μελιτζάνες!

Οι μελιτζάνες είναι ένα βασικό συστατικό στη μεσογειακή μαγειρική και χρησιμοποιούνται στο baba ghanoush (το οποίο έχει πολλά κοινά με την δική μας μελιτζανοσαλάτα), σε ψητές σαλάτες και  σε συνοδευτικά όπως το Ratatouille. Σίγουρα θα ξετρελαθείτε με αυτό το cheesecake μελιτζάνας.

Ο αγαπημένος μας τρόπος να μαγειρεύουμε την μελιτζάνα είναι να την ψήνουμε στη σχάρα. Η καπνιστή γεύση που δίνει η σχάρα στην μελιτζάνα είναι φανταστική. Εάν δεν έχετε σχάρα τότε μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο.

Η μελιτζανοσαλάτα είναι ο τέλειος συνδυασμός ψημένης μαλακής μελιτζάνας, φρέσκων μυρωδικών, πράσινου κρεμμυδιού, πιπεριάς , μηλόξυδου και ελαιόλαδου.

 

Σχετικές Συνταγές