Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης

Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης. Μπορούμε να την κατατάξουμε είτε ως ορεκτικό είτε ως σαλάτα. Παρόλο που το δεύτερο συνθετικό της λέξης είναι σαλάτα συνήθως την συναντάμε ως ορεκτικό.

Όταν φτιάχνουμε μελιτζανοσαλάτα αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στη γεύση είναι ένα καπνιστό άρωμα. Αυτό το επιτυγχάνουμε εύκολα με το ψήσιμο της μελιτζάνας στα κάρβουνα. Η διαδικασία που ακολουθούμε για το ψήσιμο της μελιτζάνας είναι η εξής: Πρώτα την τρυπάμε με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια την ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να μαλακώσει σε όλα της τα σημεία. Θα πρέπει να μαλακώσει τελείως και ας καεί το εξωτερικό της μέρος. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε και την καπνιστή γεύση.

Αφότου ψήσουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και με ένα μαχαίρι τις ψιλοκόβουμε.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να ψήσουμε τις μελιτζάνες στο κάρβουνο τότε τις βάζουμε στο φούρνο. Επειδή το αποτέλεσμα στη γεύση θα είναι διαφορετικό υπάρχει στο εμπόριο λάδι με άρωμα καπνού το οποίο βελτιώνει τη γεύση σε μεγάλο βαθμό. Το λάδι καπνού το προσθέτουμε όταν θα έχουμε ψιλοκόψει τις μελιτζάνες και θα έχουμε προσθέσει και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Η μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα υπέροχο ορεκτικό για να ξεκινήσετε το δείπνο σας.

Σχετικές Συνταγές