Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι ένα Μεσογειακό πιάτο με Τούρκικες καταβολές. Οι μελιτζάνες με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο συνθέτουν το πιο γευστικό καλοκαιρινό πιάτο.
Το όνομα του το πήρε από τον Ιμάμη που μπαΐλντισε (λιποθύμησε) τρώγοντας τις μελιτζάνες.
Το ιμάμ συνηθίζεται να το φτιάχνουμε με τσακώνικες μελιτζάνες. Εξίσου ωραίες όμως είναι και οι φλάσκες οι οποίες έχουν περισσότερη σάρκα. Το κρεμμύδι το κόβουμε εμινσέ ώστε να δημιουργήσει σώμα στη σύμβραση.
Για το μαγείρεμα της μελιτζάνας έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε στο φούρνο. Αν επιλέξετε να τις τηγανίσετε, θα πρέπει να τις αφήσετε να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
Μία ακόμη επιλογή που έχετε είναι η προσθήκη τυριού από πάνω. Συνήθως βάζουμε ένα κομμάτι φέτα πάνω από τα κρεμμύδια ή τρίβουμε κάποιο κίτρινο τυρί όπως κασέρι ή γραβιέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί