Μελιτζάνες Ιμάμ με πατάτες και ντομάτα

Μελιτζάνες Ιμάμ με πατάτες και ντομάτα

Η πρότασή μας σήμερα είναι μελιτζάνες Ιμάμ με πατάτες και ντομάτα!! Το συγκεκριμένο φαγητό πλησιάζει πολύ στις μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί. Άλλωστε η διαδικασία παρασκευής του είναι παρόμοια.

Ξεκινάμε επιλέγοντας μελιτζάνες φλάσκες. Η φλάσκα μελιτζάνα έχει περισσότερο σώμα και είναι και πιο γλυκιά. Θα την κόψουμε στη μέση οριζοντίως και θα χαράξουμε το εσωτερικό της. Επιλέγουμε να τις τηγανίσουμε. Μπορούμε βέβαια και να τις ψήσουμε στο φούρνο ώστε να έχουμε ένα πιο ελαφρύ φαγητό.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκια ντομάτα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Κόβουμε τις πατάτες καρεδάκι και τις ποσάρουμε σε λάδι. Το λάδι θα πρέπει να είναι στους 120°C. Στη συνέχεια  τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ο λόγος που ποσάρουμε τις πατάτες σε λάδι είναι γιατί θέλουμε να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματός τους με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Σε καθαρό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μετά τις ποσαρισμένες πατάτες και την ντομάτα την οποία την έχουμε κόψει κονκασέ. Σχεδόν ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα της γέμισης.

Αφότου τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, τις γεμίζουμε και τις βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Οι μελιτζάνες Ιμάμ με πατάτες και ντομάτα είναι ένα φαγητό που το φτιάχνουμε συνήθως για μεσημεριανό. Επίσης είναι μία καλή εναλλακτική για εστιατόρια μαγειρευτού φαγητού ή για μπουφέδες στη θέση ενός λαδερού φαγητού.

Σχετικές Συνταγές