Τι νοστιμότερο να φτιάξουμε από τις μαύρες ταλιατέλες με σολομό και κρέμα γάλακτος;
Οι μαύρες ταλιατέλες παίρνουν το χρώμα τους από το μελάνι σουπιάς. Αυτό σημαίνει πως όταν τις τρώμε, παίρνουμε μία γεύση θαλασσινή. Κάτω από αυτή την οπτική οι μαύρες ταλιατέλες προτείνονται ως συνδυασμός με θαλασσινά.
Επιλέγουμε σήμερα να τις συνδυάσουμε με φρέσκο σολομό και κρέμα γάλακτος. Τα δύο αυτά υλικά ταιριάζουν πολύ και δίνουν ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Οι ταλιατέλες θα είναι χειροποίητες οπότε πάμε να εξηγήσουμε μερικά μικρά μυστικά. Αρχικά ξεκινάμε βάζοντας το αλεύρι σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα με το αλεύρι. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το μελάνι σουπιάς. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το μελάνι μαζί με το νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί (με αυτόν τον τρόπο το μελάνι ανακατεύεται πολύ εύκολα με το αλεύρι). Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Τον σολομό τον κόβουμε σε μικρά καρεδάκια. Προτού τον σοτάρουμε, του προσθέτουμε ηλιέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσει στο τηγάνι κατά το σοτάρισμα. Ο σολομός δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Μόλις προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να πάρει μία βράσει και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Οι μαύρες ταλιατέλες με σολομό και κρέμα γάλακτος είναι ένα πιάτο το οποίο μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως κυρίως.
Comments are closed.