Μαρουλοντολμάδες με τυρί και κρέμα παρμεζάνας

Μαρουλοντολμάδες με τυρί και κρέμα παρμεζάνας

Μαρουλοντολμάδες με τυρί και κρέμα παρμεζάνας θα φτιάξουμε σήμερα!!

Επιλέγουμε μαρούλι του οποίου τα φύλλα θα πρέπει να είναι μεγάλα και χωρίς τρύπες. Αφότου το καθαρίσουμε από τυχόν χώματα που ενδέχεται να έχει, το πλένουμε και το μπλανσάρουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Η διαδικασία του ζεματίσματος θα διαρκέσει το πολύ 1 λεπτό. Στη συνέχεια θα πρέπει να βγάλουμε τα φύλλα μαρουλιών σε μία μπασίνα με κρύο νερό και παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο σταματάμε άμεσα τον βρασμό των μαρουλιών.

Στη συνέχεια σε μία μπασίνα φτιάχνουμε τη γέμιση η οποία αποτελείται από κρέμα τυριού, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά, γεμίζουμε τα φύλλα μαρουλιού με τη γέμιση και τυλίγουμε. Θέλουμε να εγκλωβίσουμε καλά τη γέμιση μέσα στο μαρούλι ώστε να μην βγει κατά τον βρασμό.

Για σάλτσα επιλέξαμε μία βάση από παρμεζάνα την οποία θα λιώσουμε σε μία κατσαρόλα με τη βοήθεια της κρέμας γάλακτος. Η πυκνότητα της σάλτσας ρυθμίζεται με βάση τα δικά μας γούστα. Μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ή να την αφήσουμε πυκνή.

Οι μαρουλοντολμάδες με τυρί και κρέμα παρμεζάνας είναι μία εξαιρετική επιλογή για πρώτο πιάτο ή ορεκτικό. Ολοκληρώστε την συνταγή με την προσθήκη τριμμένων πιπεριών (πράσινο, ροζ και μαύρο).

Related Recipes