Μαρουλοντολμάδες γεμιστoί με γαρίδα και μπρικ

Μαρουλοντολμάδες γεμιστoί με γαρίδα και μπρικ

Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο φαγητό είναι οι μαρουλοντολμάδες γεμιστoί με γαρίδα και μπρικ!!

Πως ξεκινάμε τη συνταγή;

Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε καλά το μαρούλι χωρίζοντας τα φύλλα του ένα-ένα. Είναι σημαντικό να μην σπάσουμε τα φύλλα και να μην δημιουργήσουμε τρύπες. Στη συνέχεια θα βάλουμε σε μία κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει θα ζεματίσουμε (μπλανσάρουμε) τα μαρουλόφυλλα. Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να ζεματίσουμε τα μαρούλια είναι από 1 έως 3 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε σε μία μπασίνα με κρύο νερό (αν έχει και παγάκια ακόμα καλύτερα). Ο λόγος που τα παγώνουμε είναι για να σταματήσουμε το βρασμό τους και για να κρατήσουμε το χρώμα τους. Κατόπιν τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη γέμιση, εκτός από τις γαρίδες που είναι το βασικό υλικό και το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), σβήνουμε και με ένα αλκοολούχο ποτό που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ούζο. Θα μπορούσαμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο, λευκό κρασί ή βότκα. Τις γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Ολοκληρώνουμε τη γέμιση με ψιλοκομμένο άνηθο και στη συνέχεια γεμίζουμε τα μαρούλια.

Την κρέμα άνηθου για να την φτιάξουμε θα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε λάδι άνηθου. Δείτε εδώ τη συνταγή για λάδι άνηθου.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω μπρικ. Το μπρικ είναι αυγά σολομού ερυθρού χρώματος και μεγαλύτερου μεγέθους σε σχέση με το μαύρο χαβιάρι.

Οι μαρουλοντολμάδες γεμιστoί με γαρίδα και μπρικ είναι μία εξαιρετική επιλογή για πρώτο πιάτο!!

Σχετικές Συνταγές