Μαρμελάδα ντομάτα

Μαρμελάδα ντομάτα

Η μαρμελάδα ντομάτα είναι ότι καλύτερο για να συνοδεύσει ένα πλατό με τυριά. Το έντονο χρώμα και η αντιθέσεις των γεύσεων θα σας συναρπάσουν.

Θα χρειαστούμε ντομάτες που έχουν φτάσει στην κορύφωση της ωρίμανσης τους. Αυτό συμβαίνει τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι πολύ σημαντική για πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις ντομάτες μπλανσίρ και στη συνέχεια να τις κόψουμε οριζοντίως αφαιρώντας τα σπόρια.

Μαρμελάδα ντομάτα

Μαρμελάδα ντομάτα

Το κόψιμο της ντομάτας θα είναι κονκασέ (δεν πειράζει αν κοπούν και λίγο μεγαλύτερα τα κομμάτια, θα βράσουν στην πορεία).

 

Σχετικές Συνταγές