Η μαρμελάδα μήλο είναι μια δημοφιλής παρασκευή!! Φτιάχνεται κυρίως από μαγειρεμένα μήλα με ζάχαρη και συχνά αρωματίζεται με μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία διαφορετική γεύση αφαιρώντας τα κοινά μπαχαρικά και προσθέτοντας τον αρωματικό αστεροειδή γλυκάνισο και την επίσης αρωματική αρμπαρόριζα. Το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι μια γλυκιά αρωματική μαρμελάδα.
Το μήλο περιέχει πηκτίνη, ένα φυσικό συστατικό που βοηθά στην πύκνωση της μαρμελάδας, και γι’ αυτό συχνά δεν απαιτείται επιπλέον ζελατίνη ή άλλα πηκτικά μέσα. Την μαρμελάδα την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα για αρκετούς μήνες. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε είτε σε σκοτεινό δροσερό μέρος είτε μέσα στο ψυγείο. Μετά το άνοιγμα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί εντός μερικών εβδομάδων.
Η μαρμελάδα μήλου είναι ένα εύγευστο και ευέλικτο προϊόν, κατάλληλο για διάφορες χρήσεις στην κουζίνα και μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη γεύση του φρούτου με τις ανάγκες της διατροφής τους.
Πως την χρησιμοποιούμε;
- Ως επάλειψη σε ψωμί, φρυγανιές και κρουασάν.
- Σε σάλτσες και σε γλυκά όπως κέικ και πίτες ώστε να δώσει έξτρα γεύση και υφή.
- Σε πλατό τυριών καθώς συνδυάζεται τέλεια με ήπια αλλά και πικάντικα τυριά, όπως κατσικίσιο ή μπλε τυρί.
- Σε γιαούρτι και σε δημητριακά καθώς λίγη μαρμελάδα μήλο μπορεί να προσθέσει γεύση και ενέργεια στο πρωινό μας.
Comments are closed.