Μαρμελάδα κορόμηλο

Μαρμελάδα κορόμηλο

Πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού με τις ζέστες να γίνονται όλο και πιο έντονες. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τις κορομηλιές να μας δώσουν απλόχερα τα φρούτα τους. Εμείς με τη σειρά μας θα τα απολαύσουμε σε δύο τουλάχιστον μορφές είτε ως απλό φρούτο είτε ως μαρμελάδα κορόμηλο.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως φτιάχνουμε μαρμελάδα κορόμηλο.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι μόνο δύο. Η πρώτη ύλη (κορόμηλα) και η ζάχαρη.

Για να φτιάξουμε μαρμελάδα κορόμηλο θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τη φλούδα. Για να το πετύχουμε αυτό βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα κορόμηλα μέσα και τα αφήνουμε για περίπου δύο λεπτά. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε κυρίως για να αφαιρεθεί πιο εύκολα η φλούδα. Αφότου τα βγάλουμε από το νερό, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι περιμένοντας να κρυώσουν. Όταν θα έχουν κρυώσει και θα μπορούμε να τα πιέσουμε με τα χέρια μας, ξεκινάμε την πολτοποίηση πάντα στο σουρωτήρι. Σκοπός μας είναι κατά την πολτοποίηση να περάσει από το σουρωτήρι ο πολτός του κορόμηλου και να κρατηθεί εκτός το κουκούτσι και η φλούδα.

Ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα φρούτα, αντίστοιχα ρυθμίζουμε και την ποσότητα ζάχαρης που θα προσθέσουμε μέσα. Επιλέγουμε να δώσουμε μία ατόφια γεύση κορόμηλου και γι’ αυτό δεν προσθέτουμε τίποτα παραπάνω. Αν εσείς θέλετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να προσθέσετε βανίλιες sticks ή αστεροειδή γλυκάνισο.

Σχετικές Συνταγές