Μαρμελάδα αρώνια

Μαρμελάδα αρώνια

Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι ξεχωριστή. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες, κυρίως γευστικές. Θα φτιάξουμε μαρμελάδα αρώνια και πραγματικά σας λέμε πως θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!!!

Λίγα λόγια για την αρώνια

Η αρώνια είναι φυλλοβόλος θάμνος με πολύ μικρούς καρπούς. Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό αλλά και για τροφή.

Οι καρποί της είναι ξινοί και στυφοί

Περισσότερες πληροφορίες για την αρώνια μπορείτε να δείτε εδώ

Η μαρμελάδα αρώνια έχει αρκετά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Με την πρώτη ματιά την αναγνωρίζουμε από το βαθύ σκούρο χρώμα της. Αν όμως για κάποιο λόγο σας μπερδέψει το χρώμα δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε. Η γλυκιά και ταυτόχρονα στυφή της γεύση θα σας καθηλώσει.

Πως την χρησιμοποιούμε;

Η απάντηση είναι : όπως όλες οι μαρμελάδες. Ταιριάζει με φρέσκο βούτυρο πάνω σε μία φέτα ψωμί. Επίσης είναι ένας υπέροχος συνδυασμός με στραγγιστό γιαούρτι. Σε γλυκά την χρησιμοποιούμε είτε ως γέμιση είτε ως επικάλυψη.

Ταιριάζει πολύ σε cheese cake καθώς το στυφό στοιχείο της μαρμελάδας δένει άψογα με το ελαφρώς ξινό και γλυκό στοιχείο της κρέμας.

Στην μαρμελάδα αρώνια επιλέξαμε να προσθέσουμε το 1/3 της ποσότητας σε μήλα. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η εξισορρόπηση του στυφού στοιχείου με την γλυκιά γεύση που προκύπτει από τα σάκχαρα του μήλου καθώς μαγειρεύεται.

Σχετικές Συνταγές