Μαντί (manti)

Μαντί (manti)

Γνωρίζοντας προσωπικά τον πλούτο της Αρμένικης κουζίνας, σας παρουσιάζω σήμερα την Αρμένικη εκδοχή των Μαντί (manti). Λέω Αρμένικη καθώς τα μαντί τα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής όπως η Τουρκία και ο Πόντος.

Τα συναντάμε επίσης μέχρι και τη Ρωσία

Τα Μαντί (manti) είναι μία ζύμη που μέσα της κλείνει μία μικρή ποσότητα κιμά. Ο κιμάς είναι μοσχαρίσιος αλλά μπορούμε να τα φτιάξουμε το ίδιο καλά και με αρνίσιο κιμά.

Τα μαντί είναι ένα φαγητό αρκετά χρονοβόρο για αυτό άλλωστε του βάζουμε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Για να τα μαγειρέψουμε μέχρι το σημείο που μπαίνουν στο φούρνο, η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ίδια. Από εκεί και έπειτα έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή που σας παρουσιάζουμε στη συνταγή παρακάτω. Προσθέτουμε ζωμό μόσχου και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Η δεύτερη εκδοχή είναι με κόκκινη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε μία αραιή κόκκινη σάλτσα. Μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα μαντί και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Μην ξεχνάμε πως είναι ήδη ψημένα στο φούρνο.

Για το σερβίρισμά τους το γιαούρτι είναι αυτό που ταιριάζει και στις δύο εκδοχές. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε το γιαούρτι με σκόρδο.

Αν η ποσότητα των μαντί είναι μεγάλη μπορούμε προτού προσθέσουμε ζωμό μόσχου ή σάλτσα ντομάτα να κρατήσουμε όση ποσότητα θέλουμε και να τα καταψύξουμε για κάποια άλλη στιγμή.

Σχετικές Συνταγές