Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με προσούτο

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με προσούτο

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με προσούτο σας προτείνουμε και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιούμε μανιτάρια πορτομπέλο που λόγω του μεγέθους τους ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή. Μπορείτε βέβαια να επιλέξετε και τα λευκά μανιτάρια αρκεί να είναι αρκετά μεγάλο το μέγεθός τους. Τα μανιτάρια πορτομπέλο έχουν μία πλούσια και γεμάτη γεύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα συγκρίνουν ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του κρέατος σε μία vegan εκδοχή.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας την εξωτερική λεπτή φλούδα τους. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ή με ένα κουτάλι αφαιρούμε το μαύρο μέρος του μανιταριού. Αφότου τα καθαρίσουμε τα μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Αφότου ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα απορροφητικό χαρτί τα στεγνώνουμε από τα λάδια και την υγρασία τους. Τα γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει και στη συνέχεια καλύπτουμε το πάνω μέρος με μία στρώση από τριμμένη μοτσαρέλλα. Βάζουμε τα μανιτάρια στο φούρνο και τα γκρατινάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Το προσούτο το ”φρυγανίζουμε” στο φούρνο και το τρίβουμε όταν θα έχει κρυώσει. Προτού βάλουμε στο μείγμα αλάτι το δοκιμάζουμε καθώς το προσούτο όταν ψήνεται αποκτά μία αλμυρή γεύση.

Τα μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με προσούτο είναι ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο.

Σχετικές Συνταγές