Μανιτάρια ογκρατέν γεμιστά με κιμά

Μανιτάρια ογκρατέν γεμιστά με κιμά

Έχετε μανιτάρια στο ψυγείο και σας έχει περισσέψει κιμάς μαγειρεμένος; Τι καλύτερο από μανιτάρια ογκρατέν γεμιστά με κιμά!!!

Τη συνταγή αυτή την κατατάσσουμε στις μέτριες σε βαθμό δυσκολίας συνταγές. Ο λόγος είναι επειδή χρειάζεται να φτιάξουμε τρεις διαφορετικές παρασκευές ώστε να ολοκληρωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Αρχικά θα πρέπει να προ ψήσουμε τα μανιτάρια. Πρώτα τα καθαρίζουμε βγάζοντας την λεπτή φλούδα που έχουν. Στη συνέχεια θα τα ψήσουμε ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο.

Δείτε εδώ πληροφορίες για το αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι

Το επόμενο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τον κιμά. Ο κιμάς που θα χρησιμοποιήσουμε είναι από μοσχάρι και θα τον πάρουμε από την λάπα. Η διαδικασία μαγειρέματος γίνεται όπως στο μουσακά ή στις μελιτζάνες παπουτσάκια.

Η σάλτσα μορνέ που θα φτιάξουμε είναι παράγωγο της σάλτσας μπεσαμέλ.

Για να δείτε τη συνταγή για μπεσαμέλ πατήστε εδώ και για να δείτε την ιστορία της πατήστε εδώ.

Αφότου γεμίσουμε τα μανιτάρια με τον κιμά και στρώσουμε από πάνω τη μορνέ, γκρατινάρουμε στο φούρνο. Με τον όρο γκρατίνε εννοούμε το ψήσιμο σε φούρνο ή σε σαλαμάνδρα με σκοπό να δώσουμε χρώμα στο υλικό που γκρατινάρουμε.

Μανιτάρια ογκρατέν γεμιστά με κιμά μπορούμε να κάνουμε και με μανιτάρια πορτομπέλο. Εκεί βέβαια θα χρειαστούμε μεγαλύτερη ποσότητα κιμά για να τα γεμίσουμε.

 

Σχετικές Συνταγές