Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Τι έχει σήμερα; Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας βέβαια και μπόλικο τυρί τριμμένο από επάνω. Μόνο έτσι θα μπορούσα να παρουσιάσω αυτό το απλό αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμο και διαχρονικό πιάτο.

Με τον όρο μακαρόνια ανοίγουμε μπροστά μας ένα ευρύ φάσμα ζυμαρικών όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Παρόλο που πλέον τα ζυμαρικά τα ονοματίζουμε με βάση αυτό που είναι (και έτσι είναι και το σωστό άλλωστε) παλαιότερα, λέγοντας μακαρονάδα εννοούσαμε τα σπαγγέτι Νο 10. Ναι, αυτό το λεπτό ζυμαρικό που μαζί με τη σάλτσα άφηνε στον ουρανίσκο μας πολλές γευστικές αναμνήσεις.

Η σάλτσα ντομάτα που θα συνοδεύσει τα ζυμαρικά μας μπορεί να γίνει είτε με φρέσκια ντομάτα είτε με ντοματοχυμό. Ανάλογα την εποχή επιλέγουμε τον τρόπο που θα ακολουθήσουμε.

Δείτε εδώ τη συνταγή για σάλτσα ντομάτα.

Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η παρμεζάνα. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο τυρί έχει μία μοναδική γεύση που ταιριάζει πολύ με τα μακαρόνια. Προσοχή όμως, δεν το σερβίρουμε ποτέ πάνω από τα ζυμαρικά. Πάντα το βάζουμε σε μπολάκι και το σερβίρουμε πλάι στο πιάτο ώστε ο πελάτης να βάλει αυτός όσο θέλει και αν θέλει. Παλαιότερα ήταν κανόνας τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας να τα σερβίρουν με τη σάλτσα από πάνω. Πλέον αυτό έχει αλλάξει, τα ζυμαρικά ανακατεύονται με τη σάλτσα με σκοπό αυτή να τα ”αγκαλιάσει” σε όλο τους το σώμα.

Σχετικές Συνταγές