Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα φαγητό που το λατρεύουν όλες οι ηλικίες. Αυτή η λατρεία ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Εκτός από το συνδυασμό των ζυμαρικών με τον κιμά και το μπόλικο τριμμένο τυρί είναι και ένα φαγητό σχετικά γρήγορο στο μαγείρεμα.

Πάμε λίγο να αναλύσουμε τη συνταγή.

Αρχικά ξεκινάμε με τον κιμά. Θα χρησιμοποιήσουμε μοσχαρίσιο κιμά περασμένο μία ή δύο φορές από την μηχανή του κιμά. Αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλετε να είναι τα κομμάτια του κιμά στη σάλτσα. Εγώ προτιμώ να είναι δύο φορές περασμένος!! Σημαντικό στοιχείο κατά το σοτάρισμα του κιμά είναι το καλό ανακάτεμα. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε και φουέ ώστε να ανακατευτεί καλά και να γίνει σπυρωτός.

Τα μυρωδικά που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι ένα φύλλο δάφνης, ένα ξυλαράκι κανέλας και μερικούς κόκκους μπαχάρι. Η σάλτσα που θα δημιουργηθεί προέρχεται ή από ντοματοχυμό ή από φρέσκια ντομάτα. Ανάλογα την εποχή επιλέγουμε τι από τα δύο θα χρησιμοποιήσουμε. Αν επιλέξουμε φρέσκια ντομάτα, το φαγητό μας θα είναι πιο ελαφρύ και λίγο πιο άχρωμο.

Με τη φρέσκια ντομάτα θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο μαγειρέματος

Για να έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να έχουμε τέλειο συγχρονισμό μαγειρέματος ζυμαρικών και κιμά. Αρχικά ξεκινάμε το μαγείρεμα του κιμά και προς το τέλος βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Είναι σημαντικό τα ζυμαρικά να βράσουν και να ανακατευτούν κατευθείαν στη σάλτσα κιμά χωρίς να τα κρυώσουμε σε κρύο νερό. Αν τα κρυώσουμε χάνουν το επιφανειακό άμυλο το οποίο λειτουργεί σαν κόλλα κρατώντας τη σάλτσα πάνω τους.

Τα μακαρόνια με κιμά τα σερβίρουμε με τυρί τριμμένο της επιλογής μας.

Σχετικές Συνταγές