Η μαγειρεμένη μαρινάδα με φρέσκο θυμάρι χρησιμοποιείται για να μαρινάρει διάφορα κρέατα και να τα κάνει πιο εύγεστα και πιο μαλακά. Συνήθως τη χρησιμοποιούμε σε κρέατα όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο και χοιρινό.
Μία ωραία συνταγή με μαγειρεμένη μαρινάδα με φρέσκο θυμάρι μπορείτε να δείτε εδώ.
Η διαδικασία που ακολουθούμε για να παρασκευάσουμε μία μαγειρεμένη μαρινάδα είναι σχετικά εύκολη. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα υλικά, τα τοποθετούμε μέσα στο υγρό στοιχείο. Το υγρό στοιχείο συνήθως είναι νερό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μαζί με το νερό μπορούμε να προσθέσουμε κρασί ή χυμό πορτοκαλιού. Στη συγκεκριμένη μαγειρεμένη μαρινάδα το μυρωδικό που θα προσθέσουμε είναι το φρέσκο θυμάρι. Αυτό βέβαια μπορεί να αντικατασταθεί και από άλλα μυρωδικά όπως φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο, αστεροειδή γλυκάνισο κ.α.
Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι του κρέατος μεγιστοποιείται ο χρόνος παραμονής του στη μαρινάδα.
Comments are closed.