Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Ανάσταση χωρίς μαγειρίτσα στην Ελλάδα νομίζω πως δεν γίνεται. Η μαγειρίτσα είναι συνυφασμένη με το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου!! Γυρνώντας από την εκκλησία και προσέχοντας στο δρόμο να μην μας σβήσει το Άγιο Φως, ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού και μια έντονη μυρωδιά ενεργοποιεί την όσφρησή μας. Η μαγειρίτσα έχει φτιαχτεί λίγες ώρες πριν. Μένει μόνο το αυγόκομμα ώστε να σερβιριστεί στο τραπέζι.

Δείτε τις γεύσεις του Πάσχα απ’ όλο τον κόσμο, εδώ.

Για να φτάσουμε όμως να γευτούμε αυτό το ιδιαίτερο πιάτο θα πρέπει να περάσουμε κάποιες δοκιμασίες. Αρχικά το καθάρισμα των εντέρων. Το καθάρισμα των εντέρων είναι μία δύσκολη διαδικασία και αρκετά χρονοβόρα. Χρειάζονται καλό πλύσιμο ώστε να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες που υπάρχουν στο εσωτερικό τους. Πλένουμε επίσης τα συκωτάκια, τα πνευμόνια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μπλανσάρουμε για 10 λεπτά.

Παρακάτω στη συνταγή θα δείτε ότι χρησιμοποιούμε ζωμό κότας για να ενισχύσουμε τη γεύση. Αν δεν έχετε φτιάξει ζωμό μπορείτε να βάλετε νερό. Για το αυγολέμονο σας προτείνουμε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτόν που κάνουν οι γιαγιάδες μας και οι μαμάδες μας. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τα κροκάδια. Χτυπάμε με ένα σύρμα πρώτα τα ασπράδια, στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το χυμό λεμόνι και λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το αυγολέμονο τη θερμοκρασία του φαγητού. Σας προτείνουμε να το φτιάξετε τελευταία στιγμή για να είναι αφράτο και να μειώσετε τον κίνδυνο ”κοψίματος”.

 

Σχετικές Συνταγές