Λικέρ μαύρο μούρο

Λικέρ μαύρο μούρο

Λικέρ μαύρο μούρο, ένα εντυπωσιακό ηδύποτο!!

Οι καρποί της μουριάς ξεκινάνε στα τέλη Μαΐου με την κορύφωσή τους να έρχεται στα μέσα του Ιούλη. Τα μούρα που παίρνουμε απλόχερα από το δέντρο είναι τόσα πολλά, όπου πρέπει να βρούμε τρόπος αξιοποίησής τους. Εκτός λοιπόν από το να τα φάμε κατευθείαν από το δέντρο, μπορούμε να τα φτιάξουμε μαρμελάδα, το οποίο είναι και το πιο σύνηθες. Άλλοι τρόποι αξιοποίησης των μούρων είναι σε σαλάτα μαζί με φρέσκα λαχανικά ή ως dressing. Επίσης μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο και σε γεύση αλλά και σε χρώμα, smoothie. Εμείς σήμερα θα σας το δείξουμε σε μία άλλη μορφή. Θα φτιάξουμε λικέρ μαύρο μούρο!!

Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό;

Η διαδικασία παρασκευής παρόλο που είναι εύκολη είναι πολύ χρονοβόρα. Αρχικά ξεκινάμε με το μάζεμα των μούρων. Οι επιλογές που έχουμε εδώ είναι δύο. Μπορούμε είτε να τα μαζέψουμε ένα-ένα, το οποίο είναι αρκετά χρονοβόρο ή να στρώσουμε ένα μεγάλο πανί στο έδαφος και με μια ξύλινα βέργα να χτυπήσουμε τα κλαριά ώστε να πέσουν τα ώριμα μούρα. Το επόμενο που έχουμε να κάνουμε είναι η διαλογή των καλών καρπών από τους χαλασμένους και στη συνέχεια να τα πλύνουμε καλά σε άφθονο νερό. Αφότου πλυθούν τα αφήνουμε να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και το τσίπουρο.

Λικέρ μούρο

Λικέρ μαύρο μούρο

Μπορείτε αντί για τσίπουρο να χρησιμοποιήσετε βότκα, ρακί, grappa ή κονιάκ. Επίσης μπορείτε να βάλετε και κάποιο μπαχαρικό ώστε να προσδώσετε μία έξτρα γεύση. Δοκιμάστε ένα ξύλο κανέλας ή κόκκους μπαχάρι.

Δοκιμάστε το, το χειμώνα σκέτο ή το καλοκαίρι με ένα παγάκι.

Σχετικές Συνταγές