Λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και κρέμα γάλακτος

Λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και κρέμα γάλακτος

Λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και κρέμα γάλακτος είναι η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα και πιστεύουμε πως θα σας εντυπωσιάσει.

Ξεκινώντας την ανάλυση της συνταγής θα μιλήσουμε αρχικά για το βράσιμο των ζυμαρικών και στη συνέχεια για τη διαδικασία μαγειρέματος του σολομού αλλά και το ρεντιξιόν της βότκας.

Το βράσιμο των ξερών ζυμαρικών θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένας χρήσιμος οδηγός για το χρόνο μαγειρέματος ενός ζυμαρικού είναι ο χρόνος που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία της εκάστοτε μάρκας. Ο χρόνος βρασμού ξεκινά να μετρά από τη στιγμή που θα ρίξουμε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει. Σημαντικό είναι να προσθέσουμε αλάτι ακριβώς πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό. Η κάθε μάρκα ζυμαρικών και το κάθε είδος ενδέχεται να έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού. Η συμβουλή μου είναι, παρόλο που σας δίνετε ο χρόνος, να εμπιστευτείτε την κρίση σας. Δοκιμάστε τα προτού τα βγάλετε από την κατσαρόλα!!

Κρυώνουμε ή όχι τα ζυμαρικά αφότου τα βγάλουμε από την κατσαρόλα; Δείτε χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Τον σολομό τον κόβουμε σε μικρό καρεδάκι και τον σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Αφότου ολοκληρωθεί ο χρόνος σοταρίσματος, σβήνουμε με βότκα και αφήνουμε να ρεντουίρει. Όταν επιλέγουμε να σβήσουμε ένα φαγητό με ένα αλκοολούχο ποτό όπως βότκα, τσίπουρο, ούζο, ουίσκι, κ.α. θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Επειδή έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενδέχεται να τραβήξουν τη φωτιά μέσα στο μπουκάλι με κίνδυνο να σκάσει στα χέρια μας. Αυτό βέβαια συμβαίνει μόνο αν το αλκοόλ έρθει σε επαφή με φλόγα.

Στο λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και κρέμα γάλακτος ταιριάζει πολύ ο φρέσκος άνηθος. Αφαιρέστε το κοτσάνι του και ψιλοκόψτε τον. Προσθέστε τον στο τέλος ώστε να δώσει όλο του το άρωμα.

Σχετικές Συνταγές