Λιγκουίνι με κεφτεδάκια μπρόκολο και κρέμα

Λιγκουίνι με κεφτεδάκια μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

Κατά καιρούς διαβάζουμε ωραίες συνταγές με κεφτεδάκια και ζυμαρικά συνδυάζοντάς τα συνήθως με κόκκινη σάλτσα. Εμείς σήμερα, εδώ στο cookfood σας παρουσιάζουμε λιγκουίνι με κεφτεδάκια μπρόκολο και κρέμα γάλακτος!! Είναι ένα απολαυστικό πιάτο, με δυνατή γεύση καθώς το ψήσιμο των κεφτέδων ολοκληρώνεται στην κρέμα γάλακτος.

Για να πετύχουμε τη συνταγή θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Αρχικά το μείγμα του κιμά. Σε αυτήν την περίπτωση τα κεφτεδάκια δεν χρειάζονται επιπλέον μπαχαρικά για να προσδώσουν γεύση παρά μόνο, αλάτι και πιπέρι.

Το ζυμαρικά θα τα βράσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως 8 λεπτά για τα ξερά ζυμαρικά είναι αρκετά ώστε να τα έχουμε al dente.

Όσο περισσότερο βράζουμε ένα ζυμαρικό, τόσο πιο δύσπεπτο γίνεται!

Το μπρόκολο θα το κάνουμε μπλανσίρ για 2 λεπτά. Με τον όρο μπλανσίρ εννοούμε το ζεμάτισμα του εκάστοτε υλικού. Περισσότερες πληροφορίες για τον όρο μπλανσίρ μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφότου τα μπλανσάρουμε τα κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους. Επίσης παγώνοντάς τα επιτυγχάνουμε να κρατηθεί ζωντανό το χρώμα τους.

Το τελευταίο στάδιο της συνταγής είναι να ενωθούν αρμονικά τα υλικά. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να προσθέτουμε στο σωστό χρόνο το κάθε υλικό. Όταν ολοκληρώσετε τη συνταγή τα λιγκουίνι με κεφτεδάκια μπρόκολο και κρέμα γάλακτος θα σας μείνουν αξέχαστα.

Σχετικές Συνταγές