Λαχανόρυζο με σύγκλινο

Λαχανόρυζο με σύγκλινο

Λαχανόρυζο με σύγκλινο σας προτείνουμε να φτιάξετε και πραγματικά θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!!

Το Λαχανόρυζο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο καθώς έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Υπάρχουν αναφορές σε αρχαία κείμενα, όπως η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Το πιάτο ήταν δημοφιλές και στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ήταν ένα βασικό συστατικό της ελληνικής διατροφής.

Τα βασικά συστατικά για ένα καλό λαχανόρυζο είναι το άσπρο λάχανο, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ο πελτές ντομάτας και τα μυρωδικά. Εμείς σήμερα του προσθέτουμε άλλο ένα υλικό δίνοντάς του με αυτόν τον τρόπο μία άλλη γευστική νότα. Θα προσθέσουμε σύγκλινο το οποίο θα το κόψουμε σε μορφή καρέ και θα το σοτάρουμε πρώτο από όλα τα άλλα υλικά. Αφότου το σοτάρουμε θα το βγάλουμε από την κατσαρόλα και θα το προσθέσουμε πάλι κατά την ολοκλήρωση του φαγητού. Στη συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε και λευκό κρασί το οποίο θα προσθέσουμε στο φαγητό και θα το αφήσουμε να ρεντουίρει. Στο τελείωμα του φαγητού προσθέτουμε επίσης και τα μυρωδικά μας που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο φρέσκος άνηθος.

Το λαχανόρυζο με σύγκλινο είναι ένα χορταστικό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως ή ως συνοδευτικό. Είναι πολύ ταιριαστό σε συνδυασμό με ένα κομμάτι φέτα ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Σχετικές Συνταγές